Skip links

Tegnekoncert

Målgruppe: 5 – 12 år

Genre: Tegnesange med moderne musik, der går lige i fødderne og fingrene – rootsreggae og jamaicansk dancehall.

Varighed: 40 – 45 minutter

Kort præsentation:
En tegnekoncert er et helt nyt og unikt fænomen. Det er tegning til musik – både på tavler og i luften og med friske input som TEGNER-TAI-CHI, DANSEMALERI og HÅNDTEGNS-KAST og meget mere! Mange sanser aktiveres, og børnene oplever og erfarer både via krop og hoved.

Tormod Tegner er en virtuos tegner, der samtidigt synger. Han tegner både på whiteboard, i luften og med sin krop – til guitar og sampler spillet af DJ-Myseost.

Om os:
Tormod Tegner (Tormod Holm): Uddannet skolelærer, nu professionel musiker (vokal, tegnerier og til dels melodica), komponist illustrator og forfatter. Har optrådt for børn gennem de sidste 15 år, især i duoen: Trolle og Tormod men også med et hav af who’s who inden for dansk musik. Det har bragt ham til stort set alle landets scener: fra Roskilde Festivals store scener, over Parken til biblioteket i Ulkebøl. Som illustrator har Tormod Tegner arbejdet for flere af landets største forlag.

DJ-Myseost (Jørn Husum): Uddannet skolelærer, med mange års erfaring som musiker på den danske og europæiske reggaescene. Myseost er et multitalent. Han er oprindeligt trommeslager men i denne sammenhæng synger og rapper han, spiller guitar, percussion og sampler.
Myseost har før arbejdet som sportskommentator på LIVE-TV og han har lavet speak til både film og reklamer.

Hvorfor?
Ikke siden Jørgen Clevin har man kunnet opleve en tegner som Tormod Tegner her i Danmark. En, der både arbejder med fantasi og kreativitet – og nu også musikalitet. Der skal så lidt til og alligevel kan resultatet være storslået. Et papir og en tusch. Et hoved, en idé og tid til at fordybe sig.
Det er ingredienserne og vupti: et storslået værk kan skabes!

Koblingen af tegning og musik er langt fra tilfældig. Den ene form understøtter den anden. Børnenes følelser og sanser aktiveres direkte, og de oplever at de lærer i gennem kroppen. Der arbejdes med harmonier og balancer. Man kan finde rytmik, iteration, æstetik, symmetri m.m. i begge udtryksformer. Vi har med andre ord fat i indlæringsbegrebet redundans: samme fænomen behandles på flere planer og fra forskellige perspektiver. Dette gavner både perceptionen og motivationen for selv at udtrykke det indlærte.

Formålet er at motivere danske skolebørn til at tegne i luften og synge med – Børnene skal opleve hvorledes billeder kan skabes i nuet, og at musik og tegning kan beskrive vores verden på en ny og spændende måde! Altsammen LIVE og i et fællesskab mellem optrædende og tilhørerne!

Det er vores oplevelse at børn elsker at deltage aktivt når vi optræder. Vores tegnekoncert er bygget op om aktiviteter, der involverer tilhørerne. Musikken appellerer endvidere til dans og bevægelse. Emnerne kender barnet fra sin hverdag og skolegang: dyr, bogstaver, kropslig udfoldelse, tegning. Vi vil derudover gøre vores bedste for at fange og fastholde børnenes opmærksomhed, og vi mener at den håndspillede musik i høj grad kan medvirke til dette.

Mød din tegner

& hans musikere

Tormod Tegner

Vært
Tormod Tegner aka Tormod Holm – dygtig, engageret, energifyldt og en anelse sjov.
Optrådt i 15 år med Trolle og Tormods B(lærerige) Børnesange, 2000 shows, Har optrådt adskillige gange som konferencier til byfester og festivaler. Har arbejdet i en årrække som musikskolelærer. Optrådt i Aftenshowet med Chapper i 2009. Optrådt i X-Factor (med band i 2017). Optrådt i LIVE på DR 2018. Optrådt i Fællessang på DR + adskillige gange i morgen-TV på TV2.

DJ-Myseost

Musiker
DJ-Myseost aka Jørn Husum – tegnerens hjælper (DJ, medmusikant osv). En god samtalepartner, der er meget hjælpsom og musikalsk. Er fra sæteren i Norge – lidt vest for Hardangerfjorden – deraf navnet! Optrådt som trommeslager og DJ i hele landet og en del ude i Europa. Ministry Of Harmony – Roots Harmonics – Trollerock – DJ-Skummetmælk – Sista Nancy – Leroy Gibbons – Tanya Stevens – Little Roy. Har lagt stemme til både film og reklamer og har endvidere erfaring med at speake på TV og på travbanen.

Congajohn

Musiker
CongaJohn er kendt fra Youngblood Sound System. Han er også musikproducer og her hos Tormod Tegner er han både basist og congaekvilibrist!