Skip links

Tormod Tegners Tegne-TV. 20-25 min pr. program.

Målgruppe: 6-10 år – Stil: Edutainment

Kort præsentation:
Tormod Tegner synger OG tegner samtidig, på whiteboard/smartboard/greenscreen og i luften – til musik afspillet af DJ-Myseost.

Underholdende kombination af læring og musik også kaldet edutainment.

Konkret om indholdet:

  • Tegnesange med klap og rytmik, dans og sang. Til tider er der tegning til musikken, gerne i samme tempo og rytme som musikken. Rytmik, repetition, æstetik, kropslighed, udfoldelse og skaben.
  • Tegnequizzer (man skal gætte hvad det er der tegnes i realtid). Opfindsomhed, gakkethed, formgivning og problemløsning.
  • Tegneskole på whiteboard og plancher. Udgangspunkt i temaer: Dyr, kasser, geometri, ost, sørøvere – ALT kan tegnes! Kognitiv udvikling, går i dybden, koncentration, historiefortælling og perspektivering.

Formål:
Ikke siden Jørgen Clevin har man kunnet opleve en tegner som Tormod Tegner her i Danmark. En, der både arbejder med fantasi og kreativitet – og nu også musikalitet. Der skal så lidt til og alligevel kan resultatet være storslået. Et papir og en tusch. Et hoved, en idé og tid til at fordybe sig.
Det er ingredienserne og vupti: et storslået værk kan skabes!

Koblingen af tegning og musik er langt fra tilfældig. Den ene form understøtter den anden. Børnenes følelser og sanser aktiveres direkte, og de oplever at de lærer i gennem kroppen. Der arbejdes med harmonier og balancer. Man kan finde rytmik, iteration, æstetik, symmetri m.m. i begge udtryksformer. Vi har med andre ord fat i indlæringsbegrebet redundans: samme fænomen behandles på flere planer og fra forskellige perspektiver. Dette gavner både perceptionen og motivationen for selv at udtrykke det indlærte.

Målet med TEGNE-TV:

  • Børnene skal slet og ret blive bedre til at tegne og til at tænke kreativt, altså være opfindsomme og udvikle deres forestillingsevner og musikalitet.
  • Børnene skal aktiveres fysisk – sådan lærer de bedst.
  • Deres tegninger og det de LAVER, skal ses, de/det skal kunne sendes ind og blive vist frem i programmet.
  • Jeg vil bruge min faglighed (tekniske kunne og mine didaktiske evner, lærerbaggrund) til at lære fra mig og give børnene konkrete tegneredskaber.
  • I en tid, hvor børn bombarderes med oplevelser fra mange sider, er det vigtigt, at de stimuleres af professionelle.

MØD DIN TEGNER

& hans musiker

Tormod Tegner

Vært
Tormod Tegner aka Tormod Holm – dygtig, engageret, energifyldt og en anelse sjov.
Optrådt i 15 år med Trolle og Tormods B(lærerige) Børnesange, 2000 shows, Har optrådt adskillige gange som konferencier til byfester og festivaler. Har arbejdet i en årrække som musikskolelærer. Optrådt i Aftenshowet med Chapper i 2009. Optrådt i X-Factor (med band i 2017). Optrådt i LIVE på DR 2018. Optrådt i Fællessang på DR + adskillige gange i morgen-TV på TV2.

DJ-Myseost

Musiker
DJ-Myseost aka Jørn Husum – tegnerens hjælper (DJ, medmusikant osv). En god samtalepartner, der er meget hjælpsom og musikalsk. Er fra sæteren i Norge – lidt vest for Hardangerfjorden – deraf navnet! Optrådt som trommeslager og DJ i hele landet og en del ude i Europa. Ministry Of Harmony – Roots Harmonics – Trollerock – DJ-Skummetmælk – Sista Nancy – Leroy Gibbons – Tanya Stevens – Little Roy. Har lagt stemme til både film og reklamer og har endvidere erfaring med at speake på TV og på travbanen.